dummuy-content-foto

LED verlichting

LED verlichting is de laatste jaren een geaccepteerde lichtbron geworden voor bedrijven en consumenten. Men is ervan overtuigd geraakt dat energie besparing met LED ook daadwerkelijk een serieuze overweging is.

Veel fabrikanten produceren en leveren daarom alleen nog maar LED armaturen of LED licht bronnen. We hebben al afscheid genomen van de gloeilamp, maar meer van dit soort traditionele lichtbronnen zullen vroeg of laat van de markt gaan verdwijnen. Diverse redenen liggen hieraan ten grondslag; of ze zijn niet energie zuinig, of ze bevatten kwik of andere schadelijke stoffen,  of ze zijn te kwetsbaar ( glas) dan wel  te duur in recycling.

De ontwikkeling in LED technologie gaat snel, waardoor de beschikbaarheid voor allerlei toepassingen steeds breder wordt in de markt. Hadden we 6 jaar geleden LED met 60 a 70 Lumen per Watt, nu hebben we  LED beschikbaar met 100-140 Lumen per Watt. Een verdubbeling van de lichtoutput  bij een gelijkblijvend opgenomen vermogen.

Deze ontwikkeling juichen wij van harte toe. We gaan steeds meer zuinigere LED oplossingen krijgen die minder vermogen vragen en waarmee we de CO2 uitstoot voor het opwekken van energie kunnen terugdringen.

 

vraag het aan GoTec